منو
سبد خرید

معرفی اپن کارت فارسی


OpenCart چیست؟ 


اپن کارت (OpenCart) یک سیستم مدیریت محتوای تجارت الکترونیک (E-commerce CMS)  حرفه ای و متن باز (Open-Source) می باشد که براساس ویژگی های بسیار غنی و کاربردی و همچنین ظاهری بسیار جذاب و کاربرپسند طراحی شده که اجازه می دهد یک فروشگاه اینترنتی کامل و منحصر به فرد جهت معرفی کالا یا فروش اینترنتی کالا و محصولات ایجاد نمود و از آن برای کار و تجارت در اینترنت استفاده کرد. علاوه بر این می توان به جرات اظهار نمود که این سیستم فروشگاه ساز امروزه یکی از پرطرفدار ترین سیستم های مورد استفاده در فروشگاه های آنلاین ایران و دنیا می باشد که به سبب داشتن ویژگی های خارق العاده ای همچون داشتن سئوی فوق العاده قدرتمند، ماژول ها و الگو های مختلف و کاربردی،ارتباط ساده و راحت با مدیر و کاربر، چند زبانه بودن، معماری ساختار یافته و منظم MVCL ، پشتیبانی از انواع درگاه های پرداخت محلی و جهانی و صدها  ویژگی و قابلیت دیگر که در ادامه به توضیح برخی از آن ها پرداخته شده است، به این محبوبیت و شهرت دست یافته است. از طرفی با توجه به توسعه این سیستم در ایران امروزه اتصال به کلیه درگاه های پرداخت ایرانی نیز فرآهم شده است. از طرفی یکی از سیستم های جذاب برای شرکت های واسط پرداخت ( فینتک های معروف نظیر Zarinpal.com  و Pay.ir  ) بوده است.


توضیح و معرفی برخی از ویژگی های سیستم این فروشگاه ساز قدرتمند:


- قالب ها و الگوها الهام گرفته از Bootstrap:

سیستم فروشگاه ساز اپن کارت (OpenCart) دارای انواع تمپلیت ها و الگوهای از پیش آماده بوده با ساختار منظم و با استفاده از فریمورک کاربردی Bootstrap  است که در انواع موبایل ها و تبلت ها تا سیستم های رومیزی انعطاف پذیری خود را نشان داده و کاربر را قادر می سازد تا به راحتی بتواند از آن ها استفاده نموده و به سوئیچ بین آن ها پرداخته یا حتی نسخه ی فعلی سایت و فروشگاه خود را به راحتی بر روی این سیستم فروشگاه ساز انتقال دهد. از آنجایی که این قالب های آماده امروزه با مدیریت حرفه ای قالب و ساختار منظم ارائه می شود تا حد بسیار زیادی قابل انعطاف در تغییرات بوده و به دانش برنامه نویسی برای تغییر در قالب نیازمند نیست. البته برای تغییرات اساسی نیاز به دانش HTML5  و CSS3  هستیم  ولی به دلیل معماری خوانا و منظم به راحتی یک برنامه نویس معمولی قادر به ویرایش ساختار های اساسی آن خواهد بود.

- چند زبانه بودن :

یکی دیگر از ویژگی های مهم سیستم فروشگاه ساز اپن کارت (OpenCart) چند زبانه بودن آن می باشد که امروزه برای بیش از صدها زبان زنده ی دنیا از جمله زبان شیرین فارسی نیز ارائه شده و در اختیار کاربران قرار گرفته که می توانند فروشگاه ساز خویش را به زبان های دلخواه ایجاد نموده و از آن ها استفاده نمایند. برتری چند زبانه بودن اپن کارت نسبت به سایر سیستم های موجود دسترسی سریع زبان های مختلف در لحظه مدیریت و چیدمان کالاست که سهولت در چیدمان کالا و محصولات به چند زبان را به بیشترین حد ممکن رسانده است.

- چند فروشگاهی بودن :

از آنجایی که امروزه مزایای بسیاری در رابطه با (Multi-Store) بودن فروشگاه ها وجود دارد سیستم فروشگاه ساز اپن کارت (OpenCart) نیز این قابلیت مفید را در خود جای داده تا این امکان را برای کاربر ایجاد نماید تا بتواند به مدیریت فروشگاه های متعدد از یک پنل مدیریت پرداخته و مواردی همچون امکان تنظیم یک محصول برای نمایش در یک فروشگاه خاص، امکان محلی نمودن هر فروشگاه با استفاده از تنظیم نمودن زبان های مختلف پیش فرض؛ واحد ارز و طبقه ی مالیاتی، امکان تنظیم قیمت های مختلف برای هر فروشگاه، امکان تنظیم تم برای هر فروشگاه برای مطابقت با محصولات فروخته شده، امکان راه اندازی یک گروه پیش فرض برای مشتریان هر فروشگاه و راه اندازی یک فروشگاه برای مشتریان خرده فروش و عمده فروش و ... بپردازد. 

- درگاه های پرداخت :

یکی دیگر از ویژگی های سیستم فروشگاه ساز اپن کارت (OpenCart) که بسیار مهم بوده و باعث شده افراد زیادی از آن استفاده نمایند ساپورت آن به وسیله ی درگاه های پرداخت متفاوت و فراوانی می باشد که به طور پیش فرض در آن گنجانده شده و به فروشنده اجازه می دهد تا به راحتی فروشگاه خود را به درگاه های پرداخت محلی نیز متصل نماید. به طور کلی کلیه درگاه های پرداخت جهانی معتبر در این سیستم گنجانده شده است و در نسخه فارسی این فروشگاه ساز، درگاه های پرداخت ایرانی همچون پاسارگاد، پارسیان، ملی، ملت، اقتصاد نوین و ... نیز تعریف شده است.

- افزونه ها و ماژول ها:

یکی دیگر از ویژگی های کاربردی و مفید فروشگاه اینترنتی اپن کارت (OpenCart) ساختار ماژولار و دارا بودن ماژول های مختلف و فراوانی می باشد که به صورت پیش فرض در این سیستم گنجانده شده و یا حتی به مدیر سایت اجازه می دهد تا به راحتی به گسترش قابلیت های مورد نیاز خود پرداخته و با استفاده از افزونه های توسعه دهندگان دیگر در سریع ترین زمان ممکن به اهداف خود برسد.  امروزه در مارکت OpenCart  شاهد هزاران توسعه برای این سیستم توسط صدها توسعه دهنده قدرتمند در دنیا هستیم که به صورت رایگان و تجاری به اشتراک گذاشته شده اند.

- گزارش :

یکی دیگر از ویژگی های مهم سیستم فروشگاه ساز اپن کارت (OpenCart) ارائه ی گزارش های مختلف از وضعیت فروشگاه و کالاها و سایر موارد مربوط به فروشگاه به صورت کاملا صحیح و درست و به خصوص 3 گزارش زیر می باشد که باعث می شود تا فروشنده همواره از وضعیت فروشگاه مطلع و باخبر باشد. علاوه بر این می توان با استفاده از افزونه ها نوع گزارشات مختلف دیگری را نیز به فروشگاه اضافه نمود و نظارت بهتری بر روی کار و تجارت خویش ایجاد نمود.

گزارش فروش : توانایی محاسبه ی کل مبلغ فروش به صورت روزانه ، هفتگی یا ماهانه

محصولات مشاهده شده : امکان مشاهده ی اینکه کدام یک از محصولات فروشگاه به میزان بیشتری مورد بازدید قرار گرفته اند. 

کالاهای خریداری شده : امکان مشاهده ی اینکه کدام یک از محصولات فروشگاه به مقدار بیشتری به فروش رفته است. 


- سئوی بهینه شده :

یکی دیگر از ویژگی های بسیار مهم و حیاتی که باعث جذب کاربران زیادی در سیستم فروشگاه ساز اپن کارت (OpenCart) شده است داشتن سئوی فوق العاده قدرتمند می باشد که می تواند فروشگاه را در داشتن یک رنک بالا در موتورهای جستجو و در مورد کلمات کلیدی مربوط به محصولات و فروشگاه یاری نموده و نه تنها فروشگاه را با ایندکس نمودن صفحات و محصولات در موتورهای جستجو معروف تر و محبوب تر ساخته بلکه با انجام این عملیات فروشگاه را نیز همواره در صفحات نخست موتورهای جستجو قرار می دهد که سرانجام این امور نیز باعث پیشرفت در افزایش بازدید ها و تسریع در فروش بیشتر محصولات خواهد شد. امروزه مساله سئو یکی از بزرگترین نگرانی مدیران وب سایت هاست که به دلیل سئوی خوب اپن کارت امروزه بیش از چندین هزار فروشگاه با این رویکرد در ایران توسعه یافته اند.


- پرداخت و ثبت سفارش در قالب مهمان:

یکی دیگر از قابلیت های مهم سیستم فروشگاه ساز اپن کارت (OpenCart) قابلیت پرداخت به صورت مهمان می باشد که مشتری را از اجبار برای ثبت نام و ساختن یک اکانت در سایت راحت ساخته و به مشتری اجازه می دهد تا به سادگی و تنها با وارد نمودن مقدار جزئی از اطلاعات مورد نیاز به خرید و سفارش محصولات مورد نیاز خود از فروشگاه بپردازد.


-امکان تجارت (B2B) :

تجارت بی تو بی (Business 2 Business) به معنای انجام مبادله و معاملات تجاری بین دو بنگاه تجاری می باشد. این تجارت چون معمولا بصورت عمده فروشی صورت می پذیرد باید بر سر قیمت و سایر شرایط مانند زمان تحویل و ... چانه زنی نمود و پس از انجام توافقات معامله انجام می گیرد و با فروش در یک فروشگاه الکترونیک (B2C) که اجناس باید بر چسب قیمت داشته باشد و به معرف کننده نهایی فروخته می شود، متفاوت باشد. هم اکنون نیز سیستم فروشگاه ساز اپن کارت (OpenCart) به سبب ویژگی های بسیاری که دارا می باشد می تواند در اداره و مدیریت فروشگاه به عنوان یه برنامه ی (B2B) مورد استفاده قرار گیرد.


- گروه های مشتریان :

امکان تعریف گروه های مشتریان به حالت های مختلف پیش فرض، خرده فروش، عمده فروش و تنظیم قیمت های مختلف برای هر گروه در فروشگاه. 

نمایش قیمت ها برای افراد وارد شده به سیستم : امکان تنظیم فروشگاه به منظور نمایش قیمت ها تنها برای مشتریان وارد شده به سیستم.


- تعریف کپن تخفیف :

با این قابلیت مدیر فروشگاه می تواند هرگونه تخفیفی را در سیستم برای همه ی کالاها و یا کالاهای خاص با درنظرگرفتن سقف خرید، تعریف نماید.


- تعیین ضریب مالیاتی برای فروش محصولات:

فروشگاه ساز اپن کارت (OpenCart) با استفاده از این قابلیت اجازه ی راه اندازی مناطق مالیاتی چندگانه را به طوری که مالیات صحیح بسته به اینکه کالا به کدام کشور می رود را فراهم می نماید.


- روش های حمل کالا:

سیستم فروشگاه ساز اپن کارت (OpenCart) علاوه بر دیگر ویژگی های مفید، دارای قابلیتی است که امکان استفاده از روش های مختلف برای حمل و نقل کالا را نیز ایجاد می نماید که برخی از آن ها به طور پیش فرض در این سیستم گنجانده شده و علاوه بر این به راحتی می توانید روش های دلخواه دیگری را نیز به سیستم اضافه نمایید.


- معماری منظم MVC  سه لایه جهت توسعه و برنامه نویسی بسیار راحت :

در اپن کارت ما شاهد ساختار منظم سه لایه هستیم که ساختارهای زیر را تشکیل می دهد

  - مدل(Model)

در واقع بار اصلی معماری سه لایه بر عهده این بخش است . این بخش می تواند با داده ها در ارتباط باشد .الزاماً منظور از داده حتما ارتباط با پایگاه های داده همچون مای اس کیو ال  و ... نیست ، حتی منبع داده ها در بخش مدل می تواند یک آرایه از اعداد و یا هر چیز دیگری باشد . همچنین مدل وظیفه چک کردن داده ها جهت صحت درستی داده ها را هم بر عهده دارد (در این زمینه همکاری بیشتری با بخش کنترل کننده دارد).

  - نما (View)

این بخش که در واقع همان بخش نمایش دهنده در معماری 3 لایه می باشد وظیفه بر قراری ارتباط با کاربر نهایی و گرفتن داده از کاربر و نمایش داده های اماده با کاربراز طریق برقراری ارتباط با دو بخش دیگر یعنی مدل و کنترل کننده است . در واقع نکته مهمی که در بخش نما باید مد نظر داشت این است که این لایه مسئول کنترل صحت داده های وارد شده از طریق کاربر و همچنین مسئول صحت داده های نشان داده شده به کاربر نیست .

 در واقع این بخش با داده های خام کار می کند . یک مثال ساده خیلی از برنامه نویسان هنگامی که در فرم ورود برنامه ،کاربر کلمه عبور خود را وارد می کند ، در همان فرم ورود اقدام به چک کردن پسورد مبنی بر صحت آن و ... می کنند . که این عمل در معماری سه لایه قابل قبول نیست . در واقع برای حل مسئله فوق در معماری سه لایه در فرم ورود هنگامی که کاربر کلمه عبور را وارد کرد و دکمه ورود را زد ، کلمه عبور داده شده بدون هیچ گونه اعمالی اعم از رمزنگاری کردن و ... به بخش های دیگر فرستاده می شود و فقط یک نتیجه ساده مبنی بر این که کاربر اجازه ورود دارد یا خیر را از بخش های دیگر دریافت میکند که بر اساس آن اجازه ورود کاربر به برنامه داده می شود .

  - کنترل کننده (Controller)

این بخش همانطور که از اسم آن مشخص است یک بخش کنترل کننده می باشد ، و در واقع واسطی بین دو بخش مدل و نما  می باشد. در معماری سه لایه روند کلی برنامه به این شکل است که کاربر تقاضای خود را از طریق واسط های برنامه نویسی (نظیر فرم ها و... ) از بخش  نما درخواست می کند . بخش نما در خواست ها را به بخش کنترل کننده فرستاده و این بخش با برقراری ارتباط با بخش مدل در خواست های کاربر را پردازش کرده و پس از پایان پردازش زمانی که خروجی درخواست داده شده آماده گردید بخش کنترل کننده بخش نما را آگاه می سازد تا خود را بر اساس تغییرات جدید که اصطلاحاً در معماری سه لایه به آن حال نقشه می گویند ، به روز سازد . در واقع چیزی که باعث می شود تا بخش کنترل دهنده به بخش نما اطلاع دهد که باید حالت جدید مدل را دریافت کند و خود را بروزرسانی کند این است که بخش نما باید قبلا خودش را در بخش مدل اصطلاحا ثبت نام کرده باشد که البته عمل ثبت نام کردن توسط بخش کنترل کننده انجام می گیرد . نحوه ثبت نام کردن بخش نما به معماری آن محیط و همچنین زبانی که توسط آن برنامه را گسترش می دهید و همچنین قابلیت های آن زبان بستگی دارد. 

مزایایی مدل سه لایه:

  از جمله مزایای مدل سه لایه می توان به موارد زیر اشاره کرد :

    - قابل جابجایی

    - قابل استفاده مجدد بودن

    - قابل تغییر بودن

    - بهینه بودن از لحاظ حافظه و زمان (زمان مهمتر از حافظه)



مروری بر قابلیت های کلیدی سیستم فروشگاه ساز اپن کارت (OpenCart) :

- امکان چاپ فاکتورها و گزارشات فروش و ...

- امکان رتبه بندی محصولات و تعداد بازدید محصولات

- امکان دسته بندی محصولات به صورت نامحدود و همچنین ارائه ی نامحدود محصولات

- امکان اضافه نمودن بسیاری از موارد دلخواه با استفاده از افزونه ها

- توانایی تغییر اندازه ی خودکار تصاویر

- توانایی نمایش محصولات مرتبط با محصول مورد بازدید

- چند زبانه و چند فروشگاهی بودن

- دارای سیستم بازاریابی

- دارای سیستم مدیریت تبلیغات

-  دارای سیستم کوپن تخفیف و ابزار پشتیبان گیری و بازگردانی

-  دارای رابط کاربری کاملا زیبا، جذاب، اداری و کاربردی

-  دارای سئوی قدرتمند، تمپلیت های متنوع و ماژول های فراوان

- دارای سیستم اطلاع رسانی ثبت سفارشات از طریق پیامک و ایمیل و تلگرام

-  نصب بسیار آسان و همچنین پشتیبانی همیشگی و به روز رسانی رایگان

- دارای معماری برنامه نویسی MVCL و ساختار قالب Bootstrap  جهت سازگاری با انواع سیستم ها

- و ...