داشتن یک سایت فروشگاهی در دنیای امروز برای صاحبان فروشگاه های فیزیکی یک الزام شده است و برای کسانیکه تازه وارد محیط کسب و کار شدند داشتن یک سایت فروشگاهی ارزانتر، سریعتر و راحتتر از کسب و کار فیزیکی است. پس لازم دیدیدم اطلاعاتی اولیه درباره این مهم در اختیار شما قرار دهیم.
-
سرفصل مطالب
دامنه سایت فروشگاهی
دامنه همان آدرس سایت و معرف سایت فروشگاهی شماست. دامنه یک عنوان انگلیسی است که بهتر است با حوزه کاری شما تناسب داشته باشد و یا اسم برند شما باشد، به طوری که در ذهن مشتری بماند. همچنین تایپ کردن آن راحت باشد و از نظر تایپی حالت مشابهی نداشته باشد که ایجاد خطا کند.
همه دامنه ها دارای پسوند هستند که معروفترین آنها .com و .ir است که .com بین المللی و .ir ویژه ایران است. البته این موضوع ربطی به باز شدن سایت در داخل یا خارج کشور ندارد.
* نکته مهم این است که از هر شرکتی خرید می کنید مطمئن شوید دامنه به نام خودتان یا شرکتتان ثبت شده باشد.
* نکته دیگر اینکه دامنه معمولا یکساله است و باید بصورت سالانه تمدید شود وگرنه بعد از مدتی کوتاهی از زمان عدم تمدید آزاد می شود و هر کسی می تواند آن را خریداری کند. اما می توانید دامنه را بصورت دو ساله و 5 ساله هم خریداری کنید و دامنه های .com تا 10 سال هم قابل تمدید است.
-
هاست سایت فروشگاهی
فضایی است که سایت فروشگاهی شما از جمله کدها، تصاویر، محتواها و … روی آن ذخیره می شود، که بسته به حجم مورد نیاز شما باید خریداری شود. هاست در هر زمان قابل ارتقا (افزایش حجم) است و این هم بصورت سالانه یا چند ساله قابل تهیه است.
هاست می تواند داخلی (یعنی سرور نگهداری داخل ایران) باشد و یا خارجی (سرور نگهدارنده خارج از ایران) باشد. تفاوت داخل یا خارج بودن هاست در شرایط محدودیت اینترنت و … اثرگذار است مثلا وقتی اینترنت داخل کشور فیلتر می شود سایت های هاست داخل برای ایران باز می شود و از کشورهای دیگر باز نمی شود و هاست های خارج در ایران باز نمی شود ولی از خارج باز است. در این شرایط هم دیده شدن سایت فروشگاهی برای مشتری اهمیت دارد و هم باز بودن سایت از نظر گوگل مهم است که اگر از شرکت حرفه ای خریداری شود در شرایط خاص باید تمهیدات ویژه ای پیش بینی شود.
* نکته مهم اینکه مشابه دامنه مطمئن شوید هاست به نام خودتان یا شرکتتان ثبت شود و هر زمانی بخواهید می توانید سایت و اطلاعاتتان را به شرکت هاستینگ دیگری یا سرور خودتان منتقل کنید و سایت فروشگاهی شما وابستگی به شرکت هاستینگ ندارد.
-
فروشگاه ساز
سیستم اصلی سایت فروشگاهی شما فروشگاه ساز است که روی آن برای ظاهر حرفه ای قالب و برای امکانات کاربردی ماژول یا افزونه نصب می شود. از آنجاییکه سیستم های زیادی در بازار موجود است و حتی بصورت رایگان در اختیار کاربران قرار دارد، انتخاب نوع فروشگاه ساز به نکات مختلفی بستگی دارد که در زیر به آنها می پردازیم.
- قابل توسعه و ارتقا
از آنجاییکه فناوری هر لحظه در حال پیشرفت است اگر سایت فروشگاهی قابلیت توسعه و ارتقا نداشته باشد، اصلا مفید نیست. چون در گذر زمان نیازمندی امکانات بیشتر می شود و اگر قابل ارتقا نباشد پیشرفت امکان پذیر نیست.
- امنیت
سیستم فروشگاه ساز باید از امنیت بالا برای جلوگیری از هک برخوردار باشد برخی سیستم های شناخته شده در بازار دارای ضریب امنیتی پایین هستند و بصورت مداوم برای آنها آپدیت امنیتی منتشر می شود.
- پشتیبانی
راه اندازی سایت بخش راحت داشتن فروشگاه است و پشتیبانی بخش اصلی چون حتی یک شخص هم می تواند سایت راه اندازی کند اما اگر در ادامه راه شما را تنها بگذارد پیشبرد فروشگاه کار دشواری است. همان ابتدای کار باید از داشتن پشتیبانی مطمئن شوید وگرنه به مشکل برمی خورید و از داشتن سایت فروشگاهی پشیمان می شوید.
- اعتبار طراح سایت
شرکت های معتبر و سابقه دار به دلیل ثبت شدن قابل اعتمادتر از اشخاص هستند. همچنین نمونه کارها و سابقه کاری آنها برای انتخاب حایز اهمیت است.
از معروفترین پلتفرم های فروشگاه ساز می توان به اپن کارت، ووکامرس (ووردپرس) و … اشاره کرد که در مقاله “مقایسه دو پلتفرم معروف و قوی: اپن کارت و ووکامرس” مقایسه دو تا از معروفترین آنها را می توانید مطالعه کنید. البته با توجه به شرایط کنونی اینترنت و محدودیت دسترسی به سایت های خارجی کاربران سیستم مدیریت محتوای ووردپرس با کندی شدید مواجه شدند.
اپن کارت فروشگاه سازی تخصصی و معتبر با داشتن تمامی نکات یک سایت فروشگاهی حرفه ای می تواند انتخاب مناسبی برای کسب و کار شما باشد.
-
سئو
قطعا اسم سئو به گوش شما آشنا است ولی مطمئنا با گوگل و جستجو در آن کاملا آشنا هستید. سئو به مفهوم بهینه سازی برای موتورهای جستجوست که اصلی ترین آنها گوگل است. فروشگاه بدون سئو مثل مغازه بسته است. سئو راه شناسایی شما به مشتری و تبلیغات است و بدون سئو باز هم از داشتن سایت فروشگاهی پشیمان خواهید شد. پس پیشنهاد می شود از همان ابتدای کار مطالعاتی در این زمینه داشته باشید و یا از کارشناسان خدمات سئو بگیرید.
- اطلاعات و کالا
مهمترین جزء یک فروشگاه کالاهای آن است که با دسته بندی مناسب یافتن آنها توسط مدیر فروشگاه و مشتریان راحتتر می شود. اما دیگر اطلاعات مثل درباره سایت فروشگاهی، اطلاعات تماس و … در دسترسی و اطمینان مشتری به فروشگاه شما اهمیت ویژه ای دارد. البته تولید محتوای مناسب برای کالاها هم بسیار اهمیت دارد. جزییات کالا به دسترسی آسان آن توسط مشتری و فروش بالا کمک می کند.
- عنوان استاندارد
عنوانی که بیشترین جستجو در موتورهای جستجو توسط مشتری را دارد، که بهتر است زیاد طولانی نباشد.
- توضیحات
توضیحات کالا مفیدترین بخش برای مشتری در راستای خرید بیشتر است که اطلاعات لازم را در اختیار او می گذارد.
- گزینه
اگر کالاهای شما دارای گزینه های متنوعی مثل رنگ، اندازه، حجم و … هستند، می توانید یک کالا ایجاد کنید و برای آن گزینه های مختلف تعریف کنید.
- مشخصات
مشخصات، اطلاعات مختصر و مفید درباره کالاست که در فرمت جدول و مشخص در معرض دید مشتری قرار می گیرد.
- تصویر
تصویر گویاترین حالت معرفی محصول است اگر تصاویر کالاهای شما اختصاصی باشد که اطمینان را در مشتری بیشتر می کند. تصاویر دقیق تجربه خرید را بهتر می کند.
- محتوای سئو
همانقدر که عنوان و توضیحات کالا برای مشتری مهم است محتوای سئو شامل متای عنوان و متای توضیحات برای گوگل و جستجوی مشتری اهمیت دارد.
-
طراحی و افزونه سایت فروشگاهی
طراحی ظاهری سایت فروشگاهی می تواند با استفاده از دموی یک قالب فرایندی راحت و سریع باشد اما اگر طراحی اختصاصی و سایتی منحصر به فرد بخواهید کاری تخصصی و کمی زمان بر است.
همچنین ماژول ها یا افزونه ها امکاناتی هستند که فروشگاه شما را کاربردی تر و تجربه کاری شما و خرید مشتری را حرفه ای می کنند. مثلا ماژول های درگاه های بانکی، ماژول های حمل و نقل، ماژول های پیامکی و …
این اطلاعات مختصری از مراحل و شرایط داشتن یک سایت فروشگاهی بود که دانستن آنها از نیازهای اولیه خرید است. در مطالب دیگر اطلاعات تخصصی تر با تفصیل در اختیار شما قرار داده شده است.